Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η σωστή χρήση της πρέσας ισιώματος


Συμβουλές από τον προσωπολόγο-hairstylist Θοδωρή Οικονομάκη

Η ανάγκη για ομορφιά είναι δικαίωμα όλων! Άλλες γυναίκες επιλέγουν τον γρήγορο δρόμο (πρέσα - πιστολάκι στο σπίτι) και άλλες το δρόμο του ειδικού, την επαγγελματική δηλαδή περιποίηση απ’ τα χέρια του ειδικού.




Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης






Προσδοκία της κάθε γυναικάς που φριζάρουν τα μαλλιά της, είναι τα λεία, μεταξένια, ίσια και λαμπερά μαλλιά.

Σήμερα θα σας γράψω για το μαγικό εργαλείο που ονομάζεται πρέσα ισιώματος, η οποία ενθουσιάζει τις κόρες και αφηνιάζει τις μαμάδες! Δυστυχώς λάθη γίνονται και από τις δύο.

Καταρχάς κανένα εργαλείο δεν είναι κακό όταν χρησιμοποιείτε σωστά. Σε πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού, το ίσιωμα από επαγγελματίες, γίνεται αποκλειστικά με πρέσα ισιώματος, καταργώντας σχεδόν το γνωστό και αγαπημένο πιστολάκι. Με απλά λόγια παίρνουν την πολύ υγρασία με το πιστολάκι και χρησιμοποιούν την πρέσα για το ίσιωμα.

Ένα σημαντικό λάθος που κάνουν οι κόρες, είναι να χρησιμοποιούν την πρέσα χωρίς προστασία για τη θερμότητα. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν πρέσα, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αφυδατώσουν τα μαλλιά τους σε σχέση με όσες χρησιμοποιούν πιστολάκι. 

Το σωστό προϊόν κατά της θερμότητας, δεν είναι ούτε η σιλικόνη, ούτε το μετάξι, ούτε το λάδι. Υπάρχουν ειδικά επαγγελματικά προϊόντα τα οποία έχουν thermal protection και χρησιμοποιούνται για να διαφυλάξουν την υγρασία της τρίχας κατά την έκθεση της σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ο τρόπος με τον οποίο αυτά δρουν είναι ο εξής: προστατεύουν με το να χρησιμοποιούν την υγρασία του προϊόντος, αντί αυτή της τρίχας.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η χρήση της πρέσας πρέπει να γίνεται σωστά με όλες τις δικλίδες ασφαλείας, για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα!

Ο σωστός τρόπος χρήσης 

Ασχέτως με το εάν τα μαλλιά σας είναι λεπτά η χονδρά, πάντα λούζουμε με ενυδατικό σαμπουάν και χρησιμοποιούμε μια αντίστοιχη μάσκα, στεγνώνουμε τα μαλλιά μέχρι να φτάσουμε σε επίπεδο υγρασίας περίπου 20-30% και χρησιμοποιούμε ένα προϊόν ειδικό κατά της θερμότητας για πρέσα. Συνήθως είναι σε μορφή σπρέι ή κρέμας (προτιμήστε την κρεμώδη μορφή, είναι πιο ενυδατικό). 

Εάν έχουμε λεπτή τρίχα φροντίζουμε να κρατάμε μια σταθερή, όχι πολύ υψηλή θερμοκρασία και ασκούμε μέτρια πίεση στα μαλλιά. Εάν πάλι έχουμε χονδρή τρίχα, χρησιμοποιούμε υψηλότερη θερμοκρασία και τοποθετώντας τα δάχτυλά μας πιο κοντά στις πλάκες, ασκούμε περισσότερη, αλλά σταθερή πίεση.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλές επαναλήψεις δεν πάμε για γράμμωση. Μax 2 επαναλήψεις, είναι αρκετές για να ισιώσουν τα μαλλιά μας αρκεί να γίνονται σε σταθερούς ρυθμούς και χωρίς βιασύνη. Καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε μία λεπτή χτένα για να οδηγεί την κίνηση των μαλλιών και της πρέσας. 

Τελειώνουμε προσθέτοντας 7-8 σταγόνες από το αγαπημένο μας αργανέλαιο για να διατηρήσουμε τα μαλλιά λαμπερά, υγιή και να αποτρέψουμε το φριζάρισμα .

Τα λάθη που κάνουν οι μαμάδες είναι ακόμα πιο σοβαρά. Εάν έχετε ένα κορίτσι στο σπίτι που δεν αφήνει την πρέσα από τα χέρια της, είναι γιατί δεν είχε την κατάλληλη εκπαίδευση προκειμένου να μάθει να χρησιμοποιεί σωστά αυτό τα εργαλείο. 

Άρα πριν αγοράσετε πρέσα δώρο στην κόρη σας δείξτε το σωστό τρόπο χρήσης της.

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος - Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook:facebook.com/ikonomakisgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου