Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Μικρά μυστικά στο μακιγιάζ


Η πιο βασική αρχή της τέχνης του μακιγιάζ είναι να προσαρμόζουμε το μακιγιάζ στο σχήμα του προσώπου μας. Ωστόσο, όμως, πολλές γυναίκες την αγνοούν. Η άγνοια της αρχής αυτής έχει σαν συνέπεια να έχουμε, ορισμένες φορές, αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
Ένα μακιγιαρισμένο πρόσωπο αποτελείται από φωτεινά μέρη, ( όπως το μέτωπο, η μύτη, το σαγόνι ) και από μέρη καλυμμένα από το μακιγιάζ ( μάγουλα, βλέφαρα, χείλη ). Τα καθαρά φωτεινά μέρη τραβούν το βλέμμα και φαίνονται πιο σημαντικά από τα βαμμένα. Ελαττώνοντας ή αντίθετα μεγαλώνοντας την έκταση αυτών των καθαρών επιφανειών, μπορούμε να μεταβάλλουμε την φόρμα του προσώπου μας και κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να δείχνει πότε πιο στενό και πότε πιο πλατύ.
Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι προσώπων:
4 the oval face shape the frame long the round Μικρά μυστικά στο μακιγιάζα) Το οβάλ: που έχει τις πιο τέλειες αναλογίες και προσφέρεται για καλό μακιγιάζ, αρκεί να ακολουθήσουμε το φυσικό περίγραμμα, τονίζοντας ελαφρά το χρωματισμό της επιδερμίδας.
β) Το καρέ: που για να ομορφύνει, πρέπει να βάλουμε το ρουζ ψηλά στα μήλα των παρειών και να το απλώσουμε μέχρι τη μύτη, ώστε να περιορισθεί το φωτεινό μέρος του προσώπου.
γ) Το μακρύ: που για να φανεί πιο πλατύ, θα πρέπει να βάζουμε το ρουζ ψηλά και να το απλώνουμε προς τα έξω, μακριά από τη μύτη, για να αυξήσουμε το φωτεινό μέρος του κέντρου του προσώπου.
δ) Το στρογγυλό: που θα δείξει πιο οβάλ, αν βάλουμε το ρουζ στα μήλα, ούτε πολύ ψηλά ούτε πολύ χαμηλά, το απλώσουμε προς τη μύτη και σκιάσουμε ελαφρά το κέντρο των παρειών με βαθμιαίο σβήσιμο, επιδιώκοντας τη μείωση της έκτασης των φωτεινών μερών.
Τα μήλα: που προεξέχουν αρκετά, αν τα βάψουμε ακριβώς κάτω από την προεξοχή και απλώσουμε το ρουζ προς το κάτω μέρος του προσώπου, μπορούν να γίνουν πιο αρμονικά και ωραία.
Ο έντονος μελανός κύκλος κάτω από τα μάτια είναι δυνατόν να ελαττωθεί, εάν βάλουμε το ρουζ πολύ ψηλά, κοντά στα μάτια, απλώνοντας το προς το μέρος εκείνο του μελανού κύκλου, που αρχίζει από τη μέση του ματιού και προχωρεί προς το εξωτερικό άκρο. Παραλλήλως θα πρέπει να πουδράρουμε τα άνω και κάτω βλέφαρα.
Τα πολύ χωμένα μάτια θα δείξουν πιο έξω, εάν βάλλουμε το κατάλληλο για τα βλέφαρα μακιγιάζ σ’ όλη την επιφάνεια του άνω βλεφάρου, βάφοντας το προσεκτικά. Την εσωτερική γωνία του ματιού, καλό θα είναι, να μη την μακιγιάρουμε.
makigiaz1 300x214 Μικρά μυστικά στο μακιγιάζΤο μακιγιάζ θα πρέπει πάντοτε να βρίσκεται σε αρμονία με το χρώμα της επιδερμίδας του προσώπου, καθώς και με το χρώμα των μαλλιών.
Με ιδιαίτερη προσοχή διαλέγουμε κάθε απόχρωση των διαφορετικών μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε. Αυτές οι αποχρώσεις πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται και όχι να αντιφάσκουν. Το ρουζ των χειλιών πρέπει να εναρμονίζεται με το ρουζ των παρειών. Οι πολύ σκούρες ή πολύ έντονες χρωματικά πούδρες, που μπορούν να χαλάσουν το γενικό τόνο του μακιγιάζ, θα πρέπει να αποφεύγονται. Η χρησιμοποίηση της ” μαγικής ” παλέτας, που συνεχώς μας βάζει σε πειρασμό, πρέπει να γίνεται με επιμέλεια, φειδώ και ανάλογο σεβασμό των γενικών κανόνων περί αισθητικής.
Μια γυναίκα που δείχνει βαμμένη είναι γυναίκα που έχει μακιγιαριστεί χωρίς τέχνη και γούστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου